Newsletter

Fuziunea dintre British Airways si Iberia a fost aprobata de CE

Comisia Europeana a probat astazi fuziunea dintre doua mari companii aviatice din Europa - British Airways si Iberia Spania, ambele avand activitate in transportul aerian de pasageri, bunuri si servicii complementare.

British Airways deserveste 150 de orase din 75 de tari cu un numar suplimentar de 215 orase in care furnizeaza servicii prin diferiti parteneri. Companiile subsidiare ale BA sunt Cityflyer si OpenSkies, iar franciza BA este operata de Comair si Sunair. Principalul punct de control al British Airways se afla pe aeroportul Heathrow din Londra, iar sedii secundare sunt si pe aeroporturile London Gatwick si London City.

Iberia furnizeaza servicii de transport aerian pentru pasageri si marfuri si are zboruri catre 106 orase din peste 43 de tari, cu un numar de 110 alte orase in care serviciile sale sunt furnizate prin compania subsidiara Bueling. Franciza "Air Nostrum" opereaza in principal pe rute interne in Spania.

Potrivit analizei Comisiei Europene, atat British Airways cat si Iberia, sunt membre ale aliantei aeriene mondiale. Activitatile lor se suprapun in mare masura, in ce priveste transportul de calatori, de marfuri si alte servicii la sol.

In ce priveste transportul de pasageri, Comisia a examinat indeosebi impactul major asupra activitatii pe rutele Londra-Madrid si Londra-Barcelona. Comisia a concluzionat ca, in ciuda fuziunii, noua entitate creata va avea suficienti competitori pe aceste doua rute si, in consecinta, dreptul pasagerilor de a alege o alternativa nu va fi incalcat.

In concluzie,investigatia Comisiei Europene a confirmat ca entitatea formata dupa fuziune va continua sa aiba un numar suficient de competitori pe piata serviciilor de transport aerian oferite, iar fuziunea nu va avea un impact major asupra pietei.

Sursa: www.infolegal.ro


Linkuri utile


iso iata anat